Great Frigatebird
Fregata minor

Call and song
Recording 1 · call, song
Recording 2
Recording 3
About the Great Frigatebird
A large black seabird that holds its wings in a distinctive crook. The long, forked tail may appear pointed when folded. Males are all black with a red throat pouch. Females have a white breast. Immatures have a white head and breast. All-dark plumage of male and lack of a pale “armpit” in female and immature separate this species from Lesser and Christmas Island Frigatebirds. Separation from Magnificent Frigatebird can be difficult; note pale wing panel in males and indistinct pale throat in females (Magnificent females have a clean all-dark head). Nests in trees and bushes on tropical islands. Often seen flying along the shoreline, sometimes very high, and sometimes inland. Chases other seabirds to steal their prey.
Species account: eBird.org, fetched 2025-12-26 · How these pages are made
Where it has been recorded
Recorded in 70 of the 253 countries we have eBird lists for. Each opens that country's checklist.
- American Samoa
- Aruba
- Ashmore and Cartier Islands
- Australia
- Brazil
- British Indian Ocean Territory
- Chile
- China
- Christmas Island
- Clipperton Island
- Cocos (Keeling) Islands
- Colombia
- Comoros
- Cook Islands
- Coral Sea Islands
- Costa Rica
- Ecuador
- Fiji
- French Polynesia
- French Southern and Antarctic Lands
- Guam
- High Seas
- Hong Kong
- India
- Indonesia
- Japan
- Kenya
- Kiribati
- Madagascar
- Malaysia
- Maldives
- Marshall Islands
- Mauritius
- Mexico
- Micronesia
- Mozambique
- Nauru
- New Caledonia
- New Zealand
- Nicaragua
- Niue
- Norfolk Island
- Northern Mariana Islands
- Oman
- Palau
- Panama
- Papua New Guinea
- Peru
- Philippines
- Pitcairn Islands
- Réunion
- Russia
- Samoa
- Seychelles
- Solomon Islands
- Somalia
- South Africa
- Sri Lanka
- Taiwan
- Tanzania
- Thailand
- Timor-Leste
- Tokelau
- Tonga
- Tuvalu
- United States
- United States Minor Outlying Islands
- Vanuatu
- Vietnam
- Wallis and Futuna