Yellow-billed Cuckoo
Coccyzus americanus

Photo: Maria Stewart · Unsplash · Unsplash License (licence)
Call and song
Recording 1 · call, song
Recording 2
Recording 3
About the Yellow-billed Cuckoo
Slender, long-tailed bird that is more often heard than seen. Brown above and white below, with a yellow bill. Look for the large white spots on underside of tail. Wings flash rufous, especially obvious in flight. Stealthy and shy in dense forests and riparian areas, often sitting motionless for long periods of time. Feeds mainly on caterpillars and other insects. Uncommon but widespread breeder across much of North America; more southerly distribution than Black-billed Cuckoo. Winters in South America, where care should be taken to separate from very similar Pearly-breasted Cuckoo, which lacks rufous tones in wing. Separated from Black-billed Cuckoo by bill color, wing color, and tail pattern. Listen for its hoarse cooing song and knocking calls.
Species account: eBird.org, fetched 2025-12-26 · How these pages are made
Where it has been recorded
Recorded in 59 of the 253 countries we have eBird lists for. Each opens that country's checklist.
- Anguilla
- Antigua and Barbuda
- Argentina
- Aruba
- Bahamas
- Barbados
- Belize
- Bermuda
- Bolivia
- Brazil
- Canada
- Caribbean Netherlands
- Cayman Islands
- Chile
- Colombia
- Costa Rica
- Cuba
- Curaçao
- Dominica
- Dominican Republic
- Ecuador
- El Salvador
- French Guiana
- Grenada
- Guadeloupe
- Guatemala
- Guyana
- Haiti
- Honduras
- Iceland
- Jamaica
- Martinique
- Mexico
- Montserrat
- Morocco
- Netherlands
- Nicaragua
- Panama
- Paraguay
- Peru
- Portugal
- Puerto Rico
- Saint Barthélemy
- Saint Helena, Ascension, and Tristan da Cunha
- Saint Kitts and Nevis
- Saint Lucia
- Saint Martin (French part)
- Saint Pierre and Miquelon
- Saint Vincent and the Grenadines
- Sint Maarten
- Suriname
- Trinidad and Tobago
- Turks and Caicos Islands
- United Kingdom
- United States
- Uruguay
- Venezuela
- Virgin Islands (British)
- Virgin Islands (U.S.)