Killdeer
Charadrius vociferus

Call and song
Recording 1 · call
Recording 2
Recording 3
About the Killdeer
Common, large plover. Slender shape with long wings and tail. Look for two black breast bands, unique among plovers in its range. Often nests near human development: parking lots, school roofs, road edges, and farms, usually on bare gravel. Adults perform broken-wing displays to distract predators from their nests and young. Gathers in larger numbers in migration and winter, often in fields with short grass or barren dirt. Occurs throughout North America; more local along the Pacific coast of northern South America. Can be very vocal; listen for loud namesake “kill-deer” call.
Species account: eBird.org, fetched 2025-12-26 · How these pages are made
Where it has been recorded
Recorded in 56 of the 253 countries we have eBird lists for. Each opens that country's checklist.
- Anguilla
- Antigua and Barbuda
- Argentina
- Aruba
- Bahamas
- Barbados
- Belize
- Bermuda
- Brazil
- Canada
- Caribbean Netherlands
- Cayman Islands
- Chile
- Colombia
- Costa Rica
- Cuba
- Curaçao
- Dominica
- Dominican Republic
- Ecuador
- El Salvador
- France
- Grenada
- Guadeloupe
- Guatemala
- Haiti
- Honduras
- Hungary
- Iceland
- Ireland
- Jamaica
- Martinique
- Mexico
- Montserrat
- Netherlands
- Nicaragua
- Panama
- Peru
- Portugal
- Puerto Rico
- Saint Barthélemy
- Saint Kitts and Nevis
- Saint Lucia
- Saint Martin (French part)
- Saint Pierre and Miquelon
- Saint Vincent and the Grenadines
- Sint Maarten
- Spain
- Switzerland
- Trinidad and Tobago
- Turks and Caicos Islands
- United Kingdom
- United States
- Venezuela
- Virgin Islands (British)
- Virgin Islands (U.S.)
More plovers and lapwings
Common Ringed PloverCharadrius hiaticula
Semipalmated PloverCharadrius semipalmatus
Pacific Golden-PloverPluvialis fulva
American Golden-PloverPluvialis dominica
European Golden-PloverPluvialis apricaria
Black-bellied PloverPluvialis squatarola
Little Ringed PloverThinornis dubius
Northern LapwingVanellus vanellus