Eurasian Blackbird
Turdus merula

Call and song
Recording 1 · dawn song
Recording 2
Recording 3
About the Eurasian Blackbird
Adult male distinctive: glossy black overall with bright yellow bill and eyering. Female dark brown overall; slightly paler throat and breast often have faint darker spots and streaks. Juvenile in summer brown overall with pale spots on back, spotted breast; first-year male duller black than adult, with duller yellowish bill. Can be found in wooded habitats, parks, gardens, and farmland with hedges; often feeds in fields and on lawns. Rich caroling song often heard in urban and suburban neighborhoods with trees and hedges. A native of Eurasia and North Africa, introduced to southeastern Australia, New Zealand, and a few surrounding islands.
Species account: eBird.org, fetched 2025-12-26 · How these pages are made
Where it has been recorded
Recorded in 89 of the 253 countries we have eBird lists for. Each opens that country's checklist.
- Afghanistan
- Albania
- Algeria
- Andorra
- Armenia
- Australia
- Austria
- Azerbaijan
- Belarus
- Belgium
- Bhutan
- Bosnia and Herzegovina
- Bulgaria
- Canada
- China
- Croatia
- Cyprus
- Czech Republic
- Denmark
- Egypt
- Estonia
- Faroe Islands
- Finland
- France
- Georgia
- Germany
- Gibraltar
- Greece
- Greenland
- Guernsey
- Hungary
- Iceland
- Iran
- Iraq
- Ireland
- Isle of Man
- Israel
- Italy
- Jersey
- Jordan
- Kazakhstan
- Kosovo
- Kuwait
- Kyrgyzstan
- Latvia
- Lebanon
- Libya
- Liechtenstein
- Lithuania
- Luxembourg
- Malta
- Mauritania
- Moldova
- Monaco
- Mongolia
- Montenegro
- Morocco
- Netherlands
- New Zealand
- Norfolk Island
- North Macedonia
- Norway
- Palestinian Territory
- Poland
- Portugal
- Qatar
- Romania
- Russia
- San Marino
- Saudi Arabia
- Serbia
- Slovakia
- Slovenia
- Spain
- Svalbard
- Sweden
- Switzerland
- Syria
- Tajikistan
- Tunisia
- Türkiye
- Turkmenistan
- Ukraine
- United Arab Emirates
- United Kingdom
- United States
- Uzbekistan
- Vatican City (Holy See)
- Western Sahara