European Greenfinch
Chloris chloris

Photo: Andrey Strizhkov · Unsplash · Unsplash License (licence)
Call and song
Recording 1 · call, song, "dzieuh" call, plastic song
Recording 2
Recording 3
About the European Greenfinch
Male greenish overall with a rather stout pale pinkish bill, yellow flashes on wing and sides of tail. Female is much drabber, but shares male pattern; especially note the big, dull pinkish bill and yellow wing flash. Inhabits varied wooded and forested habitats, including parks, gardens, and farmland with hedges and scattered trees. Forms flocks in autumn and winter, sometimes moving in more open country. Often visits garden feeders. Listen for chattering song, interspersed with buzzy “dzweeeeee” calls. A Eurasian native, now introduced to southeastern South America, Australia, and New Zealand.
Species account: eBird.org, fetched 2025-12-26 · How these pages are made
Where it has been recorded
Recorded in 87 of the 253 countries we have eBird lists for. Each opens that country's checklist.
- Afghanistan
- Albania
- Algeria
- Andorra
- Argentina
- Armenia
- Australia
- Austria
- Azerbaijan
- Belarus
- Belgium
- Bosnia and Herzegovina
- Bulgaria
- Canada
- China
- Croatia
- Cyprus
- Czech Republic
- Denmark
- Egypt
- Estonia
- Faroe Islands
- Finland
- France
- Georgia
- Germany
- Gibraltar
- Greece
- Guernsey
- Hungary
- Iceland
- India
- Iran
- Iraq
- Ireland
- Isle of Man
- Israel
- Italy
- Jersey
- Jordan
- Kazakhstan
- Kosovo
- Kuwait
- Kyrgyzstan
- Latvia
- Lebanon
- Libya
- Liechtenstein
- Lithuania
- Luxembourg
- Malta
- Mauritania
- Moldova
- Monaco
- Mongolia
- Montenegro
- Morocco
- Netherlands
- New Zealand
- Norfolk Island
- North Macedonia
- Norway
- Pakistan
- Palestinian Territory
- Poland
- Portugal
- Romania
- Russia
- San Marino
- Saudi Arabia
- Serbia
- Slovakia
- Slovenia
- Spain
- Sweden
- Switzerland
- Syria
- Tajikistan
- Tunisia
- Türkiye
- Turkmenistan
- Ukraine
- United Kingdom
- United States
- Uruguay
- Uzbekistan
- Vatican City (Holy See)